2.7.15 Royal Spring

Projekttype Etagebyggeri
Byggeår 2013
Anvendte produkter 2.7.15

Kanalhusene

Det maritime byggeprojekt “Kanalfronten” ved Vejle Fjord, bestående af “Kanalhusene” og “Parkhuset” er en del af Vejle Kommunes lokalplan fra 2010, hvor havnen skulle danne rammerne for et 11.000 m2 stort boligprojekt. Murstenen, “2.7.15 Royal Spring”, blev valgt til facaderne for at skabe en karakterfuld havnebebyggelse, hvor naturligt robuste materialer med et smukt farvespil, patinerer smukt over tid.

“Den forholdsvis lyse grå stenfarve med både rødlige, blålige, grønlige og gyldne farve-
nuancer, giver kontrast til glasfacadernes mørke svagt blåligt tonede aluminiumsrammer. Samtidigt fremtræder stenfarven i en fast takt, transparent indrammet gennem de mange altanværns klare glas.
Med tiden vil stenens grålige farvetoner spille sammen med facade- og trædækpartiernes gyldne sølvfarve og grå betonbelægninger med partielle kontrastfelter. Materialerne harmonerer med havnemiljøet, og gråtonernes farvespil henter nuancer fra sandstrand, blågråt vand, himmel og de grønne bevoksninger på fjordsiderne.

Den grå mursten opført med variationer i forbandtet, giver bebyggelsen et moderne bymæssigt udtryk, samtidigt med murværket repræsenterer et traditionelt dansk byggemateriale. Farveholdningen er også udtryk for et bevidst valg, for på en naturlig måde, at adskille de nutidige Kanalfronthuse fra de ældre rød- og gulstensbebyggelser inde bagved den nye bydel på havnefronten.”

Kirsten Skogstad, projektleder, arkitekt MAA, Arkitema K/S, Aarhus
Bygherre: PensionDanmark A/S