Masterblend 12008

Projekttype Erhverv
Byggeår 2011
Anvendte produkter -

Handelshøjskolen,
Aarhus Universitet

”Handelshøjskolen, Aarhus Universitet har fået en ny hovedindgang med studenterhusfaciliteter på 12.800 m2. En af de store udfordringer var at give den nye hovedindgang den samme karakteristiske stil som Handelshøjskolens øvrige bygninger, som oprindeligt er fra 1960´erne, men samtidig gøre den til en moderne og attraktiv ramme for de mange funktioner. 

I udvælgelsesfasen blev der blandet sten og opført prøvemure i flere omgange, inden der med vores helt præcise procent angivelse lykkedes at finde netop de 6 stentyper, der tilsammen danner det smukke murværk i et gult, rødt, rosa og mokka farvespil, der matcher C.F. Møllers originale ”løvfaldsfacader” i en mikstur af de oprindelige 2. sorteringssten. Desuden videreførte vi krydsforbandt, som i sig selv fremkalder en stor del af originaliteten.
Kvaliteten af Egernsund Tegls blandingsmetode og de leverede mursten opfylder til fulde vores forventninger, og blandingen er så optimal, at den kan henmures direkte fra pallerne. Farverne bliver automatisk fordelt som planlagt.

Det har været en succes og vi vil tænke i lignende baner i fremtidige projekter.”

Lars Sørensen, CUBO Arkitekter A/S

Foto: quentin lake photography