3.4.79 Brownie

Projekttype Etagebyggeri
Byggeår 2012
Anvendte produkter 3.4.79

Byliv på havnen

Aalborg Østhavn er under omdannelse, og der bliver i disse år skabt et fantastisk attraktivt byområde, hvor boliger, kulturinstitutioner, butikker og erhverv tilsammen skaber et nyt og spændende møde mellem Aalborgs historiske bycentrum og ”Det nye byliv” på havnen. Så da Boligselskabet Plus Bolig fik mulighed for at købe den tidligere værftsgrund ved Østre Havnebassin, tæt på Limfjorden, fik planerne om helt særlige ungdomsboliger luft under vingerne, og samarbejdet med Kærsgaard & Andersen A/S som totalrådgiver satte gang i udviklingen af et meget spændende ungdomsboligprojekt.

Det arkitektoniske udgangspunkt for opgaven tager afsæt i havnens æstetik og refererer til områdets fortid som industrihavn. Nybyggeriet skal således afspejle de tidligere lave pakhuse og høje siloer, der lå på havnefronten. Beddingen er brudt op i to karakterfulde dele på henholdsvis syv og ti etager samlet omkring en øst-vestgående passage centralt placeret i anlægget. På den største og nordligste af bygningerne er tillige placeret en 11. etage med fire penthouselejligheder. Hver af de 166 boliger får fjordudsigt. Ud mod havnebassinet er der etableret grønne uderum.

Boligerne er samlet i silolignende former omkring et langt fordelingsarealareal. Det betyder, at der flere steder er områder med fælles opholdsmuligheder i gangarealerne, hvor man kan komme ud til facaden og nyde udsigten igennem store vinduespartier.
De nederste dele af bygningerne er beklædt med Egernsund Tegls mørkbrændte mursten “3.4.79 Brownie” som en reference til havnens lavere huse, mens de øvrige facader består af pudsede flader i en hvid og varm orange farve. Lige ved indgangen er fællesrummet placeret og indbyder til liv og social aktivitet ved ankomsten.
Projekteringen er baseret på bæredygtige løsninger, og der er gennem valg af løsninger og materialer, i samarbejde med bygherrens driftsfolk, taget hensyn til de bedst mulige fremtidige drifts- og vedligeholdsforhold.