3.2.40 Kroyer og Urban beklædningstegl

Projekttype Etagebyggeri
Byggeår 2015
Anvendte produkter -

Krøyers Plads

Noget tyder på, at fusionen mellem Wienerberger Danmark A/S og Egernsund Tegl var meant to be. At det har ligget i kortene, at vi skulle slå os sammen.
Flere steder i landet oplever vi vores tegl side om side. Ét af de steder vi er særligt stolte af, er det prisbelønnede ”Krøyers Plads” på Christianshavn. Det er opført med henholdsvis håndstrøget tegl og beklædningsteglet "Urban".
Lejlighederne på Krøyers Plads er alle svanemærkede og vandt i foråret 2015 den prestigefyldte MIPIM-pris (Le marché international des professionnels de l’immobilier).

Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S og COBE
Bygherre: NCC Bolig

Se mere til beklædningsteglet "Urban Christianshavn" her.


Arkitektens beskrivelse af projektet:
Krøyers Plads har en unik placering i centrum af Københavns havn. Før byggeriet var stedet et ”hul” i de kontinuerlige rækker af gamle pakhuse, der ligger vinkelret på havnefronten. Flere forslag til udvikling af området er blevet afvist primært af den lokale befolkning. Derfor er det nye Krøyers Plads baseret på en hyper-demokratisk og kontekstuel tilgang. Projektet består af 3 fem-etagers boligbebyggelser, der naturligvis tager udgangspunkt i pakhusbebyggelsen langs havnen. Foldede tage og arkitektonisk tyngde skaber en dialog mellem gammelt og nyt, og en moderne, empatisk fortolkning af den arkitektoniske egenart af de gamle københavnske pakhuse.
De grove mursten refererer til områdets gamle pakhusbygninger, der er kendetegnet ved nogle meget markante røde teglstenstage med en tydelig sortpatinering. Vi arbejdede derfor med sorte og røde farver i byggeriet; med sortbrændte rødlerstegl og gyldensort anodiserede aluminiumsplader.