3.7.37 Royal grey

Projekttype Erhverv
Byggeår 2012
Anvendte produkter 3.7.37

isib

Den internationale skole i Ikast-Brande er så populær, at der var behov for nye, større lokaler. C.F. Møller har designet skolen, opført med to etager i lyst murværk som en lille by med små huse, der ligger omkring et torv og små gader.

Det nye skolebyggeri, der rummer skole, SFO og børnehave, er opført i forlængelse af et eksisterende uddannelseskompleks. Valget af lysegrå tegl lader bygningen fremstå selvstændigt med sine forskudte bygningskroppe, og samtidig falde naturligt ind i omgivelsernes teglarkitektur.

Overalt i bygningen er der udkig til det grønne, parklignende landskab og et fint lysindfald. Vinduesåbninger er placeret i et pixeleret og levende mønster, der giver mulighed for naturligt lys dybt inde i byggeriet - og åbner udsigten til glæde for både store og små.

Centralt i byggeriet er en lang, buet overbygning, klædt i gennemsigtige facadeelementer, der indeholder ventilationsanlæg og skylights. Den buede form fortsætter i de bugtede balkoner, der indrammer skolens største og mest centrale plads – et mødested for elever og børn i hverdagen, og ved særlige lejligheder, et rum for drama, musik, spisning, foredrag mv. Det omgivende landskab er udformet som skyggefuld skov, hvor legepladser, boldbaner og et afskærmet areal til børnehaven er integreret.

C. F. Møller Danmark A/S - Aarhusafdelingen.
Fotos: Martin Schubert