3.2.81 Blue devil med gult

Projekttype Etagebyggeri
Byggeår 2013
Anvendte produkter 3.2.81

SLUSSPLAN, Sverige

I 2013 fik Malmø et nyt unikt landemærke. White har formgivet det tolv etager høje boligprojekt på Slussplan, som giver det tidligere så uglamourøse knudepunkt, et klart løft.
White fik til opgave at projektere den nye boligbebyggelse ved Slussplan efter en konkurrence, der blev udskrevet allerede i 2002. Slussplan var dengang en forladt busholdeplads, hvor jernbanespor flettedes sammen og der var meget biltrafik.
Forudsætningerne var med andre ord ikke enkle. Det vindende bidrag, gik ud på at skabe et attraktivt orienteringspunkt i byen og derfor faldt valget på at tegne bebyggelsen i hele tolv etager.

Mursten blev det klare valg for den høje facade mod nord, langs sporområdet. Her ville man skabe en slidstærk, men samtidig udtryksfuld facade, som kunne ses på lang afstand. De runde hjørner skaber en fin detalje, da murstenenes egenskaber i forhold til at kunne formes, kommer til deres ret. På gårdspladsen skaber mur-
stenene en interiørfølelse, sammen med espaliererne af træ. De lyse sten trækker himmelens lys ned til jorden på en spændende måde.

Huset indeholder både lejelejligheder og ejerlejligheder i forskellige størrelser.
Fra den indre gård, kommer man ud i et af de fælles uderum, i nærheden af kanalen.
Her er der også plads til at hænge kajakken op! Højere oppe i huset, er der en to-etager høj terrasse, med smuk udsigt over byens mest spændende steder, ved siden af et festlokale med sauna. I stueetagen kommer der til at ligge butikker og en restaurant med udeservering mod syd.

Maud Karlström og Sven Gustafsson, White Architects.

Se filmen her med White Arkitekter!