Teglets gourmetkokke

Lokal produktion gennem op til otte generationer, stor knowhow og en kærlighed til produktet er blandt ingredienserne i vores opskrift på stabil fremgang gennem tre århundreder.

Vi ser en stor værdi i, at virksomhedens syv værker er fordelt på 3 teglværksejere, der alle har haft tegl i familien gennem mange generationer. Teglværksejer er ikke noget, man kan læse til på universitetet. Det er en erfaring og en fingerspidsfornemmelse, vores tre ejere har nedarvet gennem henholdsvis tre, seks, og otte generationer. Både ejerne og mange af deres medarbejdere har været i produktionen helt fra barnsben, hvor de typisk er gået fra pakke- eller fejedreng til at betjene maskiner og stå med et produktionsansvar. Denne dedikation til faget gør, at vi kan producere tegl i høj kvalitet.

Vores teglværksejere elsker leret, som de gennem et helt liv har lært at kende fra A-Z. De forarbejder det, fra det kommer op af jorden, og transformerer det til netop det behov, kunden har, hvad end det skal være sten i sorte farver, lyse farver, forskellige formater med en særlig tekstur osv. De er teglets gourmetkokke, der ved, præcis hvornår de skal sætte sten i ovnen, og hvornår ovnen har den helt rette temperatur.

Klar opdeling mellem produktion og salg

Egernsund Tegl er struktureret med en klar opdeling mellem produktion og salg. En afgørende faktor for vores evne til at skabe fremgang gennem 125 år. På den ene side har vi tre dedikerede og passionerede teglværksejere, der producerer kvalitetstegl i alle afarter. På den anden side står salgsorganisationen Egernsund Tegl, også kaldet Danish Brickmakers, for administration, laboratorie, teknik, markedsføring og salg. Den klare tvedeling af opgaverne gør, at vi har kunnet optimere vores service, så kunden altid kan vælge det helt rigtige produkt og få varen leveret til tiden.

I dag er Egernsund Tegl salgsafdeling for i alt syv jyske værker, der ejes af tre teglværksejere.

Kom backstage på vores teglværker

Peter Matzen ejer Matzens- og Gråsten Teglværk og er 8. generation i familien af teglværksejere på Matzens Teglværk.
Film: Mød Peter og kom backstage på Matzens Teglværk.

Andreas Christensen ejer Vesterled Teglværk og er 6. generation af teglværksejere i familien. Sammen ejer Andreas og Peter også Bachmanns Teglværk og Egernsund Teglbjælker.
Film: Mød Andreas og kom backstage på Vesterled Teglværk.

Sidst men ikke mindst er der Hans Christian Hansen, som ejer Helligsø Teglværk og Ydby Teglværk, der ligger i Helligsø ved Thy. Han er 3. generation af teglværksejere i familien.
Film: Mød Hans Christian og kom backstage på Helligsø Teglværk.

 

Kvalitetskontrol

Vores produkter er kendetegnet ved en høj og ensartet kvalitet. Vores teglværker producerer 670.000 mursten pr. arbejdsdag. Derfor er det vigtigt at have et system, der er i stand til at afdække eventuelle afvigelser i murstenen. Vores produkter bliver løbende kontrolleret på teglværkerne og i vores laboratorium. Således sikrer vi, at de råvarer og materialer, som indgår i produktionen, lever op til vores strenge og ufravigelige kvalitetskrav.

Alle vores produkter er underlagt Dansk Murstenskontrol.