DK
DK
Mia Thøisen, 21.05.2015

Nye levende murværk

I forbindelse med ferniseringen af udstillingen "Det levende murværk" maj sidste år skulle 3 store mure med ialt 6 murværker have taget plads i MURRUM-udstillingen. Spændende og smukke murstensværker designet af kunstkeramiker Karen-Lisbeth Rasmussen og opført af Syddansk Erhvervsskole. Den ene mur gik meget uheldigt til under transporten, men er nu genopført. Du kan opleve den nye, effektfulde mur live på Sundgade 3 i Egernsund. Formstenene er produceret på Vesterled Teglværk.

Karen-Lisbeth Rasmussen har som keramiker altid været opmærksom på bygningskeramik. Herunder tegl: “I flere år har jeg fotograferet og set på teglmurværk, som – synes jeg - er den smukkeste form for byggeri. Det identitetstab, der skete med teglbyggeriet, da man holdt op med at bruge teglstenene dekorativt, er et stort tab. Kunsthåndværket forsvandt fra teglbyggeriet. Mit bidrag til ”Levende Murværk” er flere forslag til mursten med reliefvirkning og lys/skygge-virkning. Tegl er et levende materiale. Det er ler, der kan formes i detaljer, som kan udtrykke individualitet og identitet. Det er netop her tegls potentiale ligger i forhold til beton, glas og stål, som tegl er i konkurrence med i moderne byggeri. Hvis tegl skal blive ved med at være det smukkeste, og det foretrukne byggemateriale er man nødt til at finde tilbage til at dyrke materialets/lerets særlige udtryk og muligheder. Det vil jeg gerne være med til.”

Oplev de andre mure her.

Formstenene skaber en effektfuld virkning mellem lys- og skyggeforhold.
Side 1.
Og side 2.
Egernsund Tegl ambaSundgade 3DK-6320 EgernsundT: +45 7444 2540F: +45 7444 2643E: salg@egernsund-tegl.dkCVR-nr 25122100Salgs- og leveringsbetingelser